Ljepota fizike i Fizika ekspresPopularna predavanjaFotoalbumOrganizacijaRadni materijali`to su rekli o fizici!

Festival je održan
17. i 18. ožujka 2005.
Institutu za fiziku, Bijenička 46, Zagreb

Predavanja su namijenjena prije svega profesorima i učenicima srednjih škola, ali i ostalim građanima, a sigurno će dobro doći i kolegama fizičarima.

Može li fizika biti lijepa?

Fizičari dobro znaju dustva, ovi nas svjetovi vode na same granice znanja i postojanja, okupirajući ponekad svo naše vrijeme.

Kroz svoja 30 minutna popularna predavanja naši fizičari su pokazali svima da fizika može biti čudesna, intrigantna, zanimljiva, izazovna, objašnjiva, jednostavna, zabavna, laka, potrebna, korisna, i iznad svega lijepa.

Festival fizike održan je 17. i 18. ožujka 2005. u multimedijskoj dvorani Instituta za fiziku, Bijenička cesta 46, Zagreb. Predavanja je bilo moguće pratiti preko interneta u cijeloj Hrvatskoj i u svijetu uz streaming multimedijalnog centra Instituta.

Tijekom godine predviđeno je da predavači, prema svojim mogućnostima, posjete po nekoliko škola diljem Hrvatske, održe svoja predavanja i pozovu učenike i nastavnike na sudjelovanje u akcijama Svjetske godine fizike.

Pokazati ćemo da se iza teških formula i teorija, ispod mikroskopa, teleskopa, u akceleratoru, kriostatu, kriju potpuno novi svjetovi izvanrednog sklada i ljepote. Pružajući nam neočekivana iskustva!

Povratak na uvodnu stranicuNatječaj ''Ljepota fizike''''Ljepota fizike'' u vašoj akoliFestival popularnih predavanja
Uredio: Ivica Aviani
design: Antun Čajkovac©